HiSec ajtó kilincs, zár, zárbetét csere

Egyre nagyobb számban találkozunk a különböző színű és kivitelű HiSec ajtóval, amely igen népszerű a magyar lakosság körében. Vegyes érzelmekkel vannak az emberek ezzel az ajtóval szemben, a felhasználás és a használat terén. Sokan dicsérik, sokan szidják, de azért azt meg kell vallani, hogy a 80-100 ezer forintos HiSec ajtó az árához képest hozza, amit elvárnak tőle.

Az, hogy az emberek nem tudják, milyen biztonsági fokozatok vannak, az mindenkinek a saját problémája, utána kéne olvasni a dolgoknak és akkor tisztában lenne mindenki, hogy egy sztenderd méretű valódi biztonsági acélajtó ára kb. 300.000 Ft.

A HiSec ajtó 2011 decembere óta MABISZ minősítéssel rendelkezik, azt persze nem tudjuk pontosan melyik fokozattal, de olyan magas nem lehet, mert azt a forgalmazó sem hirdeti, sőt a weboldalokon sem lehet megtalálni. Mi ettől függetlenül vagy éppen ezért folyamatosan szervizeljük, cseréljük, nyitjuk, zárjuk a HiSec világítókilincses, többpontos „acélajtókat”.

Hogy mit is takar ez valójában, az alábbiakban olvashatja. A HiSec ajtó beépítése után szinte bármilyen probléma, hiba adódhat az ajtóval, amiben mi mindenkinek segítünk. Pl. letört kilincs cseréje; zárszerkezet törött rugója miatti zárcsere; kulcselvesztés vagy betörés miatti zárcsere; hevederzár szerelés HiSec ajtóra; becsapódott ajtónyitás gombos kivitelű HiSec ajtó esetén.

A HiSec ajtókat főként beltérre, lépcsőházi kivitelben érdemes beszerelni, ahol nem éri eső, mivel a lemezen lévő festékréteg egy tél után felhólyagosodna, leválna. Rengeteg megkeresésünk van ezzel az ajtóval kapcsolatban és igyekszünk rugalmasan kezelni a szervizellátást, hiszen nem jó az, ha az ügyfél nem tudja éjszakára bezárni az ajtót.

A HiSec ajtó zárjait és zárbetétjeit nem kell karbantartani, viszont a gyárilag bennük lévő piros és fekete kulcsos zárbetéteket mindenféleképpen ki kell cseréltetni, mivel nem betörésbiztosak, és egyáltalán nem nyújtanak biztonságot! Cégünknél akár egy munkanapon belül elérhető a zárbetét cseréje, vagy a világító kilincs pótlása, vagy az ajtó igény szerinti hevederzárral való megerősítése.

Sajnos egyre több a betörés a HiSec ajtókon és minden esetben a rossz minőségű, kínai zárbetétet manipulálja a betörő és így jut be a lakásba. Nincs olyan nap, hogy ne törjenek fel kínai HiSec ajtót, ezért mindenkit kérünk, hogy haladéktalanul járja körbe ezt a témát, olvasson utána, hogy milyen megoldással lehet a bajt megelőzni, illetve a már meglévő HiSec ajtó biztonságát növelni!

A zárbetétek feltörése után a második leggyakoribb feladat számunkra a világító kilincs cseréje, amely rendszeresen letörik, az ember kezében marad, így az ajtót nem lehet rendesen, célszerűen használni. A kilincs cseréjét csakis szakemberrel végeztesse, mivel nem véletlenül törik le a kilincs! A csere után a zárszerelő szakember átnézi az ajtót, hogy kell-e valahol igazítani a tökéletes nyitás/zárás érdekében. Szervizautónkban minden alkatrész, zár, kilincs megtalálható, amire szüksége lehet a megrendelőnek, ezzel is elősegítve a mi munkánkat, hogy nem kell még egyszer visszamenni a helyszínre, ha nem lenne nálunk valami.

A HiSec ajtó ismertetőjele a kétzáras kivitel, tehát egy zár van a kilincsnél, egy másodzár pedig szemmagasságban. A kívülről led fénnyel világító kilincs, a kazettás ajtómintázat, a nyikorgó zsanérok, a kilincsen belülről található elfordítókar és a HiSec logó, mely kívül van az ajtó a felső jobb vagy bal sarokban, attól függően, hogy jobbos vagy balos kivitelű az ajtó.

Sajnos már a kínai HiSec ajtót is hamisítják, átragasztják a matricát és úgy adják el az ennél még olcsóbb és silányabb kivitelű bejárati ajtót.

Hívja ügyfélszolgálatunkat, melyet a KAPCSOLAT menüpontban megtalál! Kérdezzen rá a munkatársunktól az árakra, a részletekre, és a munka megrendelésének a kivitelezésére!